Logo keramiek.png
Het verhaal achter mijn Geluksvogeltjes
_ETF8686
_ETF8686
press to zoom
_ETF8687
_ETF8687
press to zoom

De geluksvogeltjes van keramiek heb ik bedacht in de tijd dat ik hoorde dat ik ernstig ziek was,  dan kom je erachter dat, ondanks je ziekte, je toch een geluksvogel kunt zijn, je hoort het van zovelen: ik leef nu anders, ik leef nu veel bewuster, ik besef nu pas mijn geluk.

Natuurlijk had ik dat liever gehad zonder kanker te krijgen, maar soms moet je eerst met je neus op de feiten worden gedrukt. Zo kregen wij hulp en ondersteuning van een groot aantal vrienden, kennissen en bekenden die ons een warm hart toe dragen, bij het verbouwen, aanpassen in inrichten van ons nieuwe huis, waar wij nu nog elke dag van genieten, en gelukkig zijn.

Een paar jaar na mijn operatie en kuren kwamen Josje Hamel en René Alberts bij mij langs voor een verhaal in hun boek over Kankerpatiënten. Geluksvogels is de naam van het boek waar een dertigtal persoonlijke verhalen in staan (mijn verhaal dus ook) daardoor kwam ik op het idee de helft van de opbrengst van de geluksvogels die ik maak en verkoop aan het Hamelhyus van Josje Hamel te doneren.

Het Hamelhuys is een inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten en naasten waar je terecht kunt voor lotgenotencontact, activiteiten en een luisterend oor, een plek waar niets moet en veel mag.
Waar aandacht, veiligheid en warmte is., waar je mag praten, zwijgen en delen, waar we kanker samen dragen en waar we samen huilen én lachen.
Meer info www.hamelhuys.nl of mail naar info@hamelhuys.nl
                    


 

Veel geluk toegewenst door Erik Tipker, keramist